RÄTT STORFORMATSUTSKRIFT

 

Stora utskrifter, eller storformat är mycket effektfulla och skapar ett blickfång för dekoration eller budskap – en vacker bild som täcker en hel vägg eller ett kraftfullt budskap på hela företagsfasaden. Stora utskrifter kräver kunskap – om material, snygg montering/upphängning och hållbara infästningar; speciellt om utskriften skall monteras på en vägg utomhus. Vi hjälper er navigera genom olika parametrar för att skapa en riktigt bra produkt som är anpassad för era behov, oavsett om det är en skylt, roll-up, bakgrund till mässmonter eller fasadvepa.

Kontakta oss

RULL- ELLER SKIVMATERIAL?

För storformatsutskrifter kan man välja mellan rull- och skivmaterial, beroende på bland annat miljö och storlek. Tillsammans analyserar vi ditt behov och kommer med förslag till lösningar. Vi trycker både rull- och skivmaterial i vår planprinter.

STORFORMAT PÅ RULLE

Graphoteket trycker storformat på rulle för flertalet olika applikationer; banderoll, vepa, roll-up och bakgrunder för montrar. Fördelen med att trycka på ett mjukt material, som en textilväv, är att den är lättare att transportera och att den oftast även har en lättare vikt. Vi erbjuder också lättmonterade system för display av den stora utskriften, vid till exempel en mässa. För montering på vägg har vi andra typer av system som underlättar upphängningen och som gör att utskriften hänger slätt och snyggt.

STORFORMAT PÅ SKIVMATERIAL

Graphoteket trycker också storformat direkt på skivmaterial. Det kan till exempel vara plåt, aluminiumkomposit, plywood, kanalplast, papper, kartong, akryl (plexi), mässingsplåt eller kork. Givetvis finns det många fler material att välja mellan. Kravet för att det skall gå att trycka på materialet är att det är hyfsat plant, jämntjockt och mindre än 50 mm tjockt. Vill ni ha tryck direkt på en kökslucka eller ett dörrblad kan det också göras.

Storformat utskrift tidslinje på plywood till museeum

Vilken sorts storformatsutskrift behöver ni?

Kontakta oss för en konsultation. Vi vägleder er genom hela processen från behovsanalys till färdig storformatsutskrift, framtagen och specialdesignad helt och hållet utifrån era unika behov.