RÄTT ETIKETT PÅ RÄTT STÄLLE

 

En bra etikett skall levereras med rätt häftämne, rätt material, rätt tryck och rätt efterbearbetning. Bara då blir det ett bra resultat som passar ändamålet.
Graphoteket trycker dagligen etiketter till olika kunder med vitt skilda behov. Därför väljer vi material och tryckteknik med stor omsorg. Vi tar alltid hänsyn till ändamål, miljö och appliceringsyta när vi tar fram lösningar till våra kunder.

Kontakta oss

SCREEN- ELLER DIGITALTRYCKTA ETIKETTER?

Graphoteket använder främst två tryckmetoder för etiketter; Screentryck och digitaltryck. Båda trycktekniker har sina fördelar och vilken som väljs baserar vi på en rad olika parametrar. Vi har bland annat en underbar och pålitlig gammal screenpress, tillverkad i Stockholm 1986 av Svecia , en Canon 1360 GT plan- och rullprinter , en rullprinter med skärfunktion för konturskurna etiketter/vinyldekor Roland VS 640. I tryckeriet har vi även en IECHO PK4 som är ett skärbord för snabb och digital konturskärning av etiketter med mera. Vi analyserar och anpassar etikettmaterial samt tryckteknik i samråd med kunden. Valet av metod handlar om att uppfylla de egenskaper som etiketten behöver ha för att passa användningsområde, appliceringsmiljö och behov av livslängd.

SCREENTRYCKT ETIKETT

Screentryck är den metod som Graphoteket använder för större serier etiketter.
Screentryck lämpar sig för större volymer då själva trycket går relativt fort, när maskinen är inställd och igång. Det är världens äldsta tryckmetod och också den tryckmetod som erbjuder den bästa hållbarheten. Etiketterna blir tåliga mot slitage och UV-bestrålning. Efter tryck kan vi både stansa och konturskära etiketterna efter önskad form.

Stansade, screentryckta Etiketter till sopkärl på ark

DIGITALTRYCKTA ETIKETTER

Digitaltryck är en kostnadseffektiv och snabb tryckmetod för kortare, mindre etikettserier i små upplagor. Digitaltryckta etiketter är tåliga och kan konturskäras i valfri form. Med speciellt laminat kan vi ge etiketten ett extra skydd mot slitage, väder, vind och sol.

Digitaltryckta etiketter till sopkärl

Så, vilken sorts etikett behöver ni?

Kontakta oss för en konsultation. Vi vägleder er genom hela processen från idé och behovsanalys till färdig etikett, framtagen och specialdesignad helt och hållet utifrån era unika behov.