TRYCKERI PORTFOLIO

 

Vårt tryckeri är inte som andra!
Graphoteket har tillgång till olika trycktekniker och många vanliga och ovanliga material.

Läs mer

Wanås Konst, Vanås

Information om konstverken som ingår i ”The Ocean in the Forest”. Tryck på aluminiumkomposit, storlek 2,5 x 2,5 meter. https://www.wanaskonst.se/sv-se/

Wanås Konst, Vanås

Information som byts ut på befintlig skylt, med beskrivning av konstverket. Tryck på vinyl som applicerats på befintlig skylt. https://www.wanaskonst.se/sv-se/

SÅM återvinningscentraler, Småland

Skyltar med Avfall Sveriges enhetliga skyltsystem, med tydliga symboler för att underlätta källsortering. Tryck på aluminium med skyddande laminat för extra hållbarhet. Tack till SÅM för lån av bild, www.samiljo.se

Utvandrarnas hus, Kulturparken Småland, Växjö

Utställningen ”Drömmen om Amerika” berättar historien om utvandringen från Småland i slutet av 1800-talet och början av av 1900-talet. Tryck på akryl anpassat för ljuslådor, plywood och svart material som figursågats.

Utvandrarnas hus, Kulturparken Småland, Växjö

Utställningen ”Drömmen om Amerika” berättar historien om utvandringen från Småland i slutet av 1800-talet och början av av 1900-talet. Tryck på akryl anpassat för ljuslådor, plywood och svart material som figursågats; här som operasångerskan Jenny Lind.

Utvandrarnas hus, Kulturparken Småland, Växjö

Utställningen ”Drömmen om Amerika” berättar historien om utvandringen från Småland i slutet av 1800-talet och början av av 1900-talet. Tryck på akryl anpassat för ljuslådor, plywood och svart material för en svart kant när utskriften av operasångerskan Jenny Lind figursågats .

Utvandrarnas hus, Kulturparken Småland, Växjö

Små ”skåp” av plywood med bilder tryckta på luckan och information om bilden tryckt på insidan av skåpet. Tryck på plywood.

Utvandrarnas hus, Kulturparken Småland, Växjö

I utställningen om Wilhelm Moberg finns stora utskrifter med information och bilder om Mobergs liv. Tryck på plywood som täcker en hel vägg.

Dag Hammarskjölds Backåkra

Layout och stora utskrifter till Dag Hammarskjölds Backåkra, museet i Dag Hammarskjölds sommarhus i södra Skåne, på uppdrag av Regionmuseet Skåne. Stora utskrifter i form av fotografiska bilder, textskyltar och vepor. Även layout för det tryckta storformatsmaterialet.

Smålands museum, Kulturparken Småland, Växjö

I utställningen om Småland finns information på frostad akryl uppsatt med distanser. Tryck på opak akryl.

Smålands museum, Kulturparken Småland, Växjö

I utställningen om Småland finns information på frostad akryl. Tryck på opak akryl, monterad med distanser.

Orrefors Museum, Orrefors

I utställningen ”Glasrikets skatter” visas glaskonst av bland annat Ingeborg Lundin. Tryck av vepor och montage av aluminiumlister samt informationstexter på vitt skivmaterial.

Orrefors Museum, Orrefors

I utställningen ”Glasrikets skatter” visas glaskonst av bland annat Ingeborg Lundin. Tryck av vepor och montage av aluminiumlister samt informationstexter och bilder på vitt skivmaterial.

Orrefors Museum, Orrefors

I utställningen ”Glasrikets skatter” visas glaskonst av bland annat Ingeborg Lundin. Tryck av vepor och montage av aluminiumlister samt informationstexter på vitt skivmaterial.

Hässlehem

Hässlehem firade 50 år genom att dokumentera alla år från start till 2020. Idé, research, texter, formgivning och original av 140 sidor samt digitaltryck, laminering, prägling och bokbinderi.

Graphoteket

Bildekor behöver inte innebära en utskuren folie. Vi kan trycka, laminera och konturskära folien, för ett personligt uttryck och en stark grafisk profil. Tryck, foliering, konturskärning och montering.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utställning om Sven Nordqvist och hans böcker om bland annat Pettson & Findus och Mamma Mu. Konturskuret tryck för entrén till utställningen.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utskrift på textilt material som täcker en vägg för utställning om Sven Nordqvist och hans böcker om Pettson & Findus och Mamma Mu. Tryck.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utskrift på textilt material som täcker en vägg för utställning om Sven Nordqvist och hans böcker om Pettson & Findus och Mamma Mu. Tryck.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Magnetisk poesi med ord tryckta på magnetmatta för utställning om Sven Nordqvist och hans böcker om Pettson & Findus och Mamma Mu. Tryck.

Hässleholms Tekniska Skola

Ljusskylt till fasad, ”HTS” (1700×765 mm) tillverkat av aluminium med svetsad kant. Tredimensionell effekt med bakgrundsbelysning där färgade element syns både natt och dag. Färgerna speglar färgsättning i skolans matsal, på vars byggnad skylten sitter. Idé, formgivning, original, produktion och ljussättning.

Solbacka champinjoner

Tryck på stabilt och tåligt plastmaterial som konturskurits efter logotypens form för butiksexponering.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Till den permanenta utställningen ”Tidernas Skåne” har Graphoteket levererat 15 stora utskrifter (format upp till 3900 x 2600 mm), 22 porträtt (1000 x 1850 mm) printade på canvas som limmades upp på vägg och lackades och 25 informationsskyltar (250 x 200/450 x 450 mm), printade på metall.

JK Fitness

I förgrunden tryck på tapet som limmas upp med våtrumslim, i bakgrunden tryck på banderollväv.

Även originalarbete i form av idéarbete och layout till banderoll samt idéarbete och original för kollage med en mängd bilder som ”smälter samman” till en hel bild inspirerad av träning för att passa JK Fitness gym.

Hässleholms Tekniska skola

Tryck på banderollväv som appliceras på golv på ett sätt som gör att det ligger stadigt och kan tas bort.

 

PWS

Tryck på små avfallskärl, cirka 14 cm höga. Vitt tryck på svart botten och svart tryck på vit botten.

Jacobsskolan Hässleholm

Konturskuren, lackad plåt med tryck direkt på plåten. Del av logotyp.

Peter Gruvander

Målade ikoner som fotograferats av och tryckts med konsttryck i 12 färger på kopparplåt, som ger en lysande effekt i dessa gudomliga bilder på uppdrag av konstnären Peter Gruvander.

Next arena

Sittpuffar för omklädningsrum. Foto (av viktskivor), original, storformatstryck på genomfärgad textil, sömnad och formskuren kärna. Tyget är avtagbart och tvättbart.

Bröllop

Bröllopsskyltning mot olika stationer för festlig vägledning. Ekskyltar gjorda i vårt snickeri med tryck direkt på träytan samt skyltställ där träskyltarna monterades efter tryck.

Skogsstyrelsen

Heltäckande bild för vägg i Skogsstyrelsens entré i Hässleholm. Storformatstryck på textil vepa i formatet 3,5 x 2,6 meter. Tryck, sömnad och montering.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Berättelsen om romernas historia på fem platser i Skåne. Stora krav på hållbarhet, när materialen utsätts för väder, vind och solljus. Screentryckta informationsskyltar av aluminium med screentryck och UV-lack. Montering utomhus på cylindrar av cortenplåt.

Järnvägsmuseet i Kristianstad

Storformatstryck på transparent akryl med rundade hörn. Bakgrundstryck för opak effekt samt vitt tryck bakom färgtrycket för icke-transparent effekt.

Kulturparken Småland

Storformatstryck på plywood med transparent effekt där man upplever plywoodens struktur i trycket.

Vill man ha ett täckande tryck, börjar vi med ett vitt tryck innan själva motivet trycks.

Gabrielle Soininen

Konsttryck med 12 färger på rispapper med skir effekt. Reproduktionen visas till vänster, originalet till höger.

Katalysatorshopen

Tryck av logotyp på konturskuren självhäftande guldfolie samt tryck på trälåda.

Automationsteknik

Konturskuren dekor av självhäftande vinyl, delvis med tryck.

Hjärnkoll Skåne

Tryck av konferensprogram. Digitaltryck.

Lagritos

Två lager vitt digitaltryck för reliefeffekt på transparent självhäftande vinyl. Möjliggör att produkten (i det här fallet såsen) ger färg åt förpackningen och det vita trycket syns väl. Digitaltryck.

Stambanan.com

Plakett med tryck på baksidan av klar akryl, för 3D-effekt, diamantpolerade kanter och ett ställ av oljad ek.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utställningen ”Sötvatten – en värld av liv visar livet under ytan” med foto av naturfotograf Johan Hammat, årets naturfotograf 2018. Tryck av fototapet som täcker en hel vägg, tryck på akryl för ljuslådor i förgrunden, tryck på pusselkuber centralt i bilden samt tryck på vepa på höger vägg.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utställningen ”Sötvatten – en värld av liv visar livet under ytan” med foto av naturfotograf Johan Hammat, årets naturfotograf 2018. Formskurna näckrosblad med tryck.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utställningen ”Sötvatten – en värld av liv visar livet under ytan” med foto av naturfotograf Johan Hammat, årets naturfotograf 2018. Pusselkuber (30x30x30 cm) med tryck på textil väv, sömnad och formskuren skumplastfyllning. I bakgrunden visas formskuret näckrosblad med tryck.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Utställningen ”Sötvatten – en värld av liv visar livet under ytan” med foto av naturfotograf Johan Hammat, årets naturfotograf 2018. Tryck på akryl anpassad för ljuslådor, i bakgrunden visas tryck på vepor.

JK Fitness

Fototapet. Grafisk formgivning och kollage samt tryck.

Järnvägsmuseet Kristianstad

Formskuren akryl tryckt med bild med transparent effekt. Formgivning av ställ, tryck och konturskärning.

Järnvägsmuseet Kristianstad

Akryl med tryck med transparent effekt för illusionen av personer som väntar på perrongen. Formgivning av ställ samt tryck.

Hässleholms kommun

Helfoliering av sittbrunn på Cargobike. Printad på självhäftande vinyl och helfolierad på en form som böjer av åt alla håll. Layout, tryck och foliering.

PWS

Screentryckta etiketter till avfallskärl som skall klara utomhusmiljö, med vatten, sol och temperaturvariationer. Levereras på ett samlingsark för att säkerställa att alla etiketter blir monterade på alla kärl. Kräver extremt hållbart tryck och rätt typ av adhesiv, anpassat till kärlets ytegenskaper. Screentryck, stansning och lagerhållning.

PWS

Digitaltryckta etiketter i mindre upplaga till avfallskärl. Kräver hållbart tryck och rätt typ av adhesiv, anpassat till kärlets ytegenskaper. Digitaltryck, laminering med blankt laminat och konturskärning.

Emmaljunga Barnvagnsfabrik

Nära 400 kvadratmeter fasadvepa (66×6 m) monteras på fasaden till Emmaljungas barnvagnsfabrik. Layout, tryck och montage. Tack till Emmaljunga för lån av bild.

Volvo Booster seat

Informationsbärare för Volvos uppfällbara barnkudde. Produktdesign, grafisk formgivning, val av material, screentryck, laminering, sömnad och stansning. Uppfyller krav enligt Volvos omfattande specifikationer, för interiördeltaljer (bland annat imds och andra miljökrav).

Hässleholms Kommun

Tryck på svart material där färgerna inte påverkas av den svarta ytan genom vitt tryck bakom bilden. Detalj från informations- och broschyrställ. Formgivning och produktion av ställ samt tryck.

Hässleholms kommun

Informations- och broschyrställ med tryck som placerats ut på sju olika platser i kommunen. Formgivning och produktion av ställen samt tryck.

Skånes Golfförbund

Plastkort för nyckelband. Tryck och stansning av hål centrerat uppe.

Hässleholms kommun

Vitt tryck på svart yta. Detalj från informations- och broschyrställ. Formgivning och produktion av ställ samt tryck.

Hässleholms kommun

Heltäckande dekor av glasrutor på Hässleholms centralstation. Bildbehandling, layout, tryck på självhäftande folie och montage.

HL Städ

Tryck på arbetskläder i två färger. Termotransfertryck.

HL Städ

Bildekor för företagsbilar i två färger med reflekterande folie, för full synlighet i mörker. Layout, utskärning och applicering av dekor.

Liljenbergs

Kollage för Liljenbergs verksamhet. Tryckt på mjukt material med kantförstärkning uppe och tyngdband i botten. För profilering i butik, på hemsida och i annonser.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Fototapet i en utställning om formgivaren Björn Winblad, som visar hans ateljé. Tryck av fototapet och vepor.

Regionmuseet Skåne, Kristianstad

Trycka på måttstock/tumstock med logotyp och individuella namn. Layout, tryck och leverans av tumstockar.

Hässleholms kommun

Informationsskyltar för Hovdala Naturområde med hållbart tryck och extra skyddande laminat. Formgivning och original samt tryck.

Hässleholms Tekniska Skola

T-shirt med vitt tryck. Original, tryck samt leverans av T-shirts.

JK Fitness

Bildekor i två färger. Formgivning, utskärning och applicering av dekor.

Liljenbergs

Tryck direkt på vitlackerad, kantbockad plåt. Levererad med galvaniserad stolpe och betongförankring.

Flytt & Städfiman i Hässleholm

Ljusskylt med vitlackad aluminiumram med bakgrundsbelysning samt storformatstryck på opak akryl.

PWS

Lättmonterad mässbakgrund med ställning i formatet 620×214 cm. Original, print och leverans av ställning.

Hässlehem

Foto på bolagets hyresfastigheter, utskrivna på canvas och uppspända på kilram samt uppsatta i deras konferensrum. Urval av bilder, tryck och ramning.

Hässleholms kommun

För långa texter (och även bilder) passar ett tapetmaterial som fastnar på väggen (och sitter utmärkt) utan att lämna spår efter sig, är flyttbart och näst intill osynligt med sin matta yta mot en vit vägg. Här använd som en våd i en utställning i konsthallen i Hässleholm Kulturhus. Original och tryck.

HIBAB

Mäklarskylt med ställ för att annonsera lediga företagslokaler. Layout, tryck och leverans av ställ.

Emmaljunga Barnvagnar

Katalogproduktion för kommande modellår, 52 sidor och 7 språk. Idé, layout, original och tryck.

PWS

Formgivning och produktion av produktutställning i kunds lokal med idéarbete, layout, specialdesignade element (bland annat podier och plexikärl för visualisering av råmaterial), byggnation av utställning samt layout och storformatstryck.

Skövde stadsmuseum

Utskrifter på plywood för utställning. Tryck. Tack för lån av bilder från Skövde stadsmuseum.

Skövde stadsmuseum

Utskrifter på plywood för utställning. Tryck. Tack för lån av bilder från Skövde stadsmuseum.

Magna Fastighetsförvaltning

Skylt av oljad ek för entré till fastighet. Lösa namnskyltar medger utbyte vid avflyttning. Idé, formgivning av skyltanordning, snickeri, layout, tryck och montering.

PWS

Kollage för att visualisera PWS arbete med miljövänlig avfallshantering som öppnar för möjlighet till hushållsnära sortering och återvinning. Använd på hemsida, som bakgrund till mässmonter och i broschyrer. Det finns ytterligare ett kollage, som kan användas separat men som även passar ihop för en panoramabild.

PWS

Kollage för att visualisera PWS arbete med miljövänlig avfallshantering som öppnar för möjlighet till hushållsnära sortering och återvinning. Använd på hemsida, som bakgrund till mässmonter och i broschyrer. Det finns ytterligare ett kollage, som kan användas separat men som även passar ihop för en panoramabild.

Rockwool

Tryck av logotyp och siffror direkt på piltavla.

Pågatåg Nordost

Fasadvepa för information längs spåren vid Hässleholms station, tryckt på mesh (perforera material för att släppa igenom luft/vind). Layout och tryck.