TRYCKERI PORTFOLIO

 

Vårt tryckeri är inte som andra!
Graphoteket har tillgång till olika trycktekniker och många vanliga och ovanliga material.

Läs mer

Regionmuseet Skåne

Layout och stora utskrifter till Dag Hammarskjölds Backåkra, museet i Dag Hammarskjölds sommarhus i södra Skåne. Stora utskrifter i form av fotografiska bilder, textskyltar och vepor. Även layout för det tryckta storformatsmaterialet.

Hässlehem

Hässlehem firade 50 år genom att dokumentera alla år från start till 2020. Idé, research, texter, formgivning och original av 140 sidor samt digitaltryck, laminering, prägling och bokbinderi.

PWS

Screentryckta etiketter till avfallskärl som skall klara utomhusmiljö, med vatten, sol och temperaturvariationer. Levereras på ett samlingsark för att säkerställa att alla etiketter blir monterade på alla kärl. Kräver extremt hållbart tryck och rätt typ av adhesiv, anpassat till kärlets ytegenskaper. Screentryck, stansning och lagerhållning.

PWS

Digitaltryckta etiketter i mindre upplaga till avfallskärl. Kräver hållbart tryck och rätt typ av adhesiv, anpassat till kärlets ytegenskaper. Digitaltryck, laminering med blankt laminat och konturskärning.

Hässleholms Tekniska Skola

Ljusskylt till fasad, ”HTS” (1700×765 mm) tillverkat av aluminium med svetsad kant. Tredimensionell effekt med bakgrundsbelysning där färgade element syns både natt och dag. Färgerna speglar färgsättning i skolans matsal, på vars byggnad skylten sitter. Idé, formgivning, original, produktion och ljussättning.

PWS

Formgivning och produktion av produktutställning i kunds lokal med idéarbete, layout, specialdesignade element (bland annat podier och plexikärl för visualisering av råmaterial), byggnation av utställning samt layout och storformatstryck.

Volvo Booster seat

Informationsbärare för Volvos uppfällbara barnkudde. Produktdesign, grafisk formgivning, val av material, screentryck, laminering, sömnad och stansning. Uppfyller krav enligt Volvos omfattande specifikationer, för interiördeltaljer (bland annat imds och andra miljökrav).

Solbacka champinjoner

Tryck på stabilt och tåligt plastmaterial som konturskurits efter logotypens form för butiksexponering.

Regionmuseet Skåne

Till den permanenta utställningen ”Tidernas Skåne” har Graphoteket levererat 15 stora utskrifter (format upp till 3900 x 2600 mm), 22 porträtt (1000 x 1850 mm) printade på canvas som limmades upp på vägg och lackades och 25 informationsskyltar (250 x 200/450 x 450 mm), printade på metall.

JK Fitness

I förgrunden tryck på tapet som limmas upp med våtrumslim, i bakgrunden tryck på banderollväv.

Även originalarbete i form av idéarbete och layout till banderoll samt idéarbete och original för kollage med en mängd bilder som ”smälter samman” till en hel bild inspirerad av träning för att passa JK Fitness gym.

Hässleholms Tekniska skola

Tryck på banderollväv som appliceras på golv på ett sätt som gör att det ligger stadigt och kan tas bort.

 

Magna fastighetsförvaltning

Fasadskylt för hyresfastighet för att visa vilka hyresgäster som hyr kontor i fastigheten. Tryck på utbytbara ekskyltar för enkel montering av nya skyltar vid byte av hyresgäster. Idé, formgivning av skyltanordning, snickeri, tryck och montering.

Peter Gruvander

Målade ikoner som fotograferats av och tryckts med konsttryck i 12 färger på kopparplåt, som ger en lysande effekt i dessa gudomliga bilder på uppdrag av konstnären Peter Gruvander.

Next arena

Sittpuffar för omklädningsrum. Foto (av viktskivor), original, storformatstryck på genomfärgad textil, sömnad och formskuren kärna. Tyget är avtagbart och tvättbart.

Bröllop

Bröllopsskyltning mot olika stationer för festlig vägledning. Ekskyltar gjorda i vårt snickeri med tryck direkt på träytan samt skyltställ där träskyltarna monterades efter tryck.

Skogsstyrelsen

Heltäckande bild för vägg i Skogsstyrelsens entré i Hässleholm. Storformatstryck på textil vepa i formatet 3,5 x 2,6 meter. Tryck, sömnad och montering.

Regionmuseet Skåne

Berättelsen om romernas historia på fem platser i Skåne. Stora krav på hållbarhet, när materialen utsätts för väder, vind och solljus. Screentryckta informationsskyltar av aluminium med screentryck och UV-lack. Montering utomhus på cylindrar av cortenplåt.

Järnvägsmuseet i Kristianstad

Storformatstryck på transparent akryl med rundade hörn. Bakgrundstryck för opak effekt samt vitt tryck bakom färgtrycket för icke-transparent effekt.

Kulturparken Småland

Storformatstryck på plywood med transparent effekt där man upplever plywoodens struktur i trycket.

Vill man ha ett täckande tryck, börjar vi med ett vitt tryck innan själva motivet trycks.

Skånes Golfförbund

Printade plastkort för SM-veckan att bära i nyckelband. Efterbearbetning: stansat hål centrerat uppe.

Flytt & Städfiman i Hässleholm

Ljusskylt med vitlackad aluminiumram med bakgrundsbelysning samt storformatstryck på opak akryl.

Gabrielle Soininen

Konsttryck med 12 färger på rispapper med skir effekt. Reproduktionen visas till vänster, originalet till höger.

Katalysatorshopen

Tryck av logotyp på konturskuren självhäftande guldfolie samt tryck på trälåda.

Automationsteknik

Konturskuren dekor av självhäftande vinyl, delvis med tryck.

Stambanan.com

Plakett med tryck på baksidan av klar akryl, för 3D-effekt, diamantpolerade kanter och ett ställ av oljad ek.