REKLAMBYRÅ PORTFOLIO

 

Starkare profil!
Graphoteket vårdar och utvecklar varumärken med kunskap, stort engagemang och stilistisk känsla.

Läs mer

Regionmuseet Skåne

Layout och stora utskrifter till Dag Hammarskjölds Backåkra, museet i Dag Hammarskjölds sommarhus i södra Skåne. Stora utskrifter i form av fotografiska bilder, textskyltar och vepor. Även layout för det tryckta storformatsmaterialet.

Hässlehem

Hässlehem firade 50 år genom att dokumentera alla år från start till 2020. Idé, research, texter, formgivning och original av 140 sidor samt digitaltryck, laminering, prägling och bokbinderi.

JK Fitness

Hemsida till JK Fitness. Färgsättning speglar färgsättning på gym och logotyp; orange och svart/mörkt grått och formgivningen speglar aktivitet. Idé, struktur, formgivning, produktion, sökmotoroptimering och regelbundna uppdateringar.

https://jkfitness.se

JK Fitness

Logotyp för gym. Den brutna cirkeln speglar flexibilitet och öppenhet. Orange med framåtsträvande J och K står för aktivitet/rörelse och tydligt typsnittet i svart för styrka. Idé, formgivning och original.

HL Städ

Logotyp för städbolag. Turkos och vitt andas fräschör och svart ger tyngd åt logotypen. Cirkeln står för flexibilitet. Idé, formgivning och original.

Reformhus

Logotyp för husleverantör som tillverkar och bygger bostadshus. Stiliserad huskropp som symboliserar ett ”hopbyggt” r och h. Idé, formgivning och original.

Emmaljunga Barnvagnsfabrik

Logotyp på ny vagnsmodell, som speglar innovation och framtid. Idé, formgivning och original.

Solbacka champinjoner

Logotyp för ett företag som odlar champinjoner i södra Småland. Logotypen speglar närodlade, svenska champinjoner, odlade i mindre skala på landet. Idé, formgivning, illustrationer och original.

Hässleholms Vatten

Logotyp för Hässleholms kommuns vattenbolag. Två blå nyanser för vatten där vågorrörelsen förstärker verksamhetens inriktning. Idé, formgivning och original.

HIBAB

Logotyp för Hässleholms Industribyggnads AB, som hyr ut lokaler till företag, som speglar verksamheten där grått står för utveckling, orange för aktivitet, cirkeln för flexibilitet och rejäla bokstäver för stabilitet. Idé, formgivning och original.

Hovdala slott

Logotyp för Hovdala slott från 1500-talet. Logotypen är en stiliserad bild av slottets välkända torn. Färgsättningen speglar den klassiskt svenska faluröda färgen och typsnittet för tankarna till historiska skrifter flera sekler bakåt i tiden. Idé, formgivning och original.

Hässleholms Tekniska Skola

Ljusskylt till fasad, ”HTS” (1700×765 mm) tillverkat av aluminium med svetsad kant. Tredimensionell effekt med bakgrundsbelysning där färgade element syns både natt och dag. Färgerna speglar färgsättning i skolans matsal, på vars byggnad skylten sitter. Idé, formgivning, original, produktion och ljussättning.

Film HIBAB

Produktion av film om naturområdena Hovdala och Mölleröd i Hässleholm, på uppdrag av HIBAB. Utveckling av manus och storyboard, förproduktion, inspelning med fotograf och ljudtekniker och efterproduktion.

Klicka för att se film

PWS

Formgivning och produktion av produktutställning i kunds lokal med idéarbete, layout, specialdesignade element (bland annat podier och plexikärl för visualisering av råmaterial), byggnation av utställning samt layout och storformatstryck.

Hässlehem

Ny logotyp som speglar bostadsbolagets devis ”Tryggt & trivsamt” med bostäder som passar alla. Det gröna står för det friska och tillväxt samt trygghet och lugn (ett tryggt hem). De små husen i logotypen är färgglada och gemytliga, trivsamma och varierade precis som Hässlehems fastighetsbestånd och hyresgäster. Förslag till nytt bolagsnamn, idéarbete, formgivning, illustration och original.

V-plast horse

Hemsida för plasttillverkare med inriktning på hästnäringen. Ingångssida med plats för viktigaste budkapen, som kan bytas vid behov, exponering av företagets miljöbilder och en tydlig struktur ger en lättmanövrerad sida. Produktsidorna är uppbyggda som en webbshop för tydlighet och användarvänlighet. Idé, struktur, layout och produktion.

HL Städ

Hemsida till städföretag där färgerna från logotypen fångats upp för att förmedla fräschör och renhet. Enkel och tydlig struktur och bilder som färgändrats för att möta den turkosa företagsfärgen ger en grafisk profil som är konsekvent och tydlig för besökaren. Idé, struktur, layout, produktion och sökmotoroptimering.

Gemla

Logotyp för ett anrikt möbelföretag, grundat 1861, med många fina klassiker och flera priser i modern tid för sin nydanande möbeldesign i böjträ. Logotypen speglar företagets rena formgivningskultur, en diger kunskapsbank och träets följsamhet. Idé, formgivning och original.

Solbacka champinjoner

Tryck på stabilt och tåligt plastmaterial som konturskurits efter logotypens form för butiksexponering.

Emmaljunga Barnvagnsfabrik

Original för katalogproduktion för Emmaljunga Barnvagnsfabrik på flera olika språk. Tryck av de olika editionerna.

JK Fitness

I förgrunden tryck på tapet som limmas upp med våtrumslim, i bakgrunden tryck på banderollväv.

Även originalarbete i form av idéarbete och layout till banderoll samt idéarbete och original för kollage med en mängd bilder som ”smälter samman” till en hel bild inspirerad av träning för att passa JK Fitness gym.

Hässleholms Tekniska skola

Tryck på banderollväv som appliceras på golv på ett sätt som gör att det ligger stadigt och kan tas bort.

 

Magna fastighetsförvaltning

Fasadskylt för hyresfastighet för att visa vilka hyresgäster som hyr kontor i fastigheten. Tryck på utbytbara ekskyltar för enkel montering av nya skyltar vid byte av hyresgäster. Idé, formgivning av skyltanordning, snickeri, tryck och montering.

Folkehesten

Logotyp för Folkehesten i Norge, där man kunde köpa in sig som delägare på travhästar för att stimulera travnäringen. Logotyp, idé, formgivning och original. Design av kläder till kuskarna, med tydligt harlequinmönster och lättidentifierade färger för att ägarna lätt skulle kunna identifiera ”sin” kusk vid tävlingar.

Automationsteknik

Filmproduktion, utveckling (manus, storyboard), förproduktion, inspelning hos en av Automationstekniks kunder av fotograf, efterbearbetning.

Klicka här för att se film

Automationsteknik

Idé, formgivning och original till ny logotyp. Logotypen speglar återkommande, exakta rörelser som automation innebär, t ex robot och produktionslinjer. Det grå står för förändring, det röda för passion och aktivitet och de brutna cirklarna för rörelser som startar och stannar. Cirkeln representerar flexibilitet. Idé, formgivning och original.

Prao i Skåne

Logotyp för organisation inom Region Skåne med syfte att stimulera företag att ta emot PRAO-elever över kommungränser. Stiliserad skånegrip i Skånes färger gult och rött och enkelt, lättläst typsnitt. Idé, formgivning och original.

Next arena

Sittpuffar för omklädningsrum. Foto (av viktskivor), original, storformatstryck på genomfärgad textil, sömnad och formskuren kärna. Tyget är avtagbart och tvättbart.

Skogsstyrelsen

Heltäckande bild för vägg i Skogsstyrelsens entré i Hässleholm. Storformatstryck på textil vepa i formatet 3,5 x 2,6 meter. Tryck, sömnad och montering.

Hässleholms snickeri

Hemsida som presenterar Hässleholms snickeri. Struktur, formgivning, produktion och sökmotoroptimering.

https://hassleholmssnickeri.se