Graphoteket Tryckeri & Ateljé utvecklar och producerar både stora serier och special

Vårt tryckeri är en riktig pysselverkstad, fylld av idéer och annorlunda projekt, men också fylld av återkommande stora serier screentryck för bilindustrin. Vi trycker märkning för bland annat VOLVOs interiörer, samtidigt som vi printar stora utskrifter, spänner upp canvastavlor och bygger utställningar.

screentryck graphoteket

I vårt tryckeri använder vi världens äldsta och mest hållbara tryckteknik när kraven på beständighet är mycket hög. Screentryck klarar väder och vind, ljus och nötning bättre än andra typer av tryck. Det är därför vi trycker informationsbärare till VOLVO personvagnars interiörer och dekaler till avfallskärl från PWS. Det är exempel på två tuffa miljöer, som utsätts för stora temperaturvariationer, starkt ljus och nötning. Det finns en mängd olika material att välja mellan för olika ändamål och applikationer när kraven på hållbarhet är extra höga. Vill man stärka ytan ytterligare, kan vi lägga på ett skyddande laminat. Annan efterbearbetning, som bland annat sömnad och detaljer som clips för förenklad montering hos uppdragsgivaren, kan också integreras i dekalen/informationsbäraren.

Vårt tryckeri har kapacitet att producera både större och mindre serier, med många intag och färger. Vi erbjuder efterbearbetning där vi kan binda in, häfta, laminera med blankt eller matt laminat, UV-lacka, sy, konturskära, bygga, spänna upp, stansa, biga och falsa.

storformat_graphoteket

Vi har flera digitala storformatskrivare och erbjuder stora och mycket stora utskrifter i tåliga material för såväl inom- som utomhusbruk. Vi kan även göra digitaltryckta och formskurna dekaler. Det finns en mängd tåliga och snygga material att välja mellan och många innovativa, roliga och praktiska displaysystem för att exponera och sätta upp utskrifter. Mässystem är ofta både lätta att transportera och montera. I vår skrivare med 12 färger kan vi producera konsttryck för foto och reproduktioner på olika material, bland annat canvasväv, som spänns upp på en kilram, och akvarellpapper.

planskrivare graphoteket

Vår planskrivare skriver ut på 1–50 mm tjocka material. Färgåtergivningen är mycket god och effekten kan varieras från transparent till mättad, med klar fin färgåtergivning. Tekniken öppnar för kreativa och spännande lösningar, där vi kan trycka på en mängd olika material i olika storlekar från små skyltar till riktigt stora. Vi har tryckt på bland annat trä, plåt, akryl, cellplast, kartong och glas. Vi har till och med tryckt på bananer!

produktutveckling graphoteket

Vi utför uppdrag som omfattar produktutveckling av komplexa produkter inom grafiska branschen. Kreativt tänkande, materialkännedom och problemlösningsförmåga ger oss återkommande uppdrag till bland andra VOLVO och Regionmuseet i Kristianstad. Produktutvecklingen omfattar val av material, tryckteknik, vidhäftning och efterbearbetning i form av laminering, sömnad och montering av detaljer enligt kundönskemål.

graphoteket_special_tryckeri

Det som gör oss unika är vår hantverksmässiga produktion – det vi gör i små serier, i bland bara i ett enda exemplar. De lösningar vi arbetar fram kräver kreativitet i kombination med materialkännedom, formgivning, tryck och snickeri. Vi kläcker idéerna, konstruerar, formger, printar och bygger. Vi har allt ”i huset”, vilket är en styrka när vi jobbar tillsammans för att hitta bra, kreativa och roliga lösningar till våra kunder.

Effektiva lösningar.
Varje gång.

 

VÄLKOMMEN!