Projektbeskrivning

PROJEKT

Uppdrag
Tekniska Skolan i Hässleholm hade nyligen slutfört sin renovering av skolans matsal, där man serverar 800 portioner mat varje skoldag. Man behövde en skylt på matsalens östra vägg. Skylten skulle visa skolans namn och fungera både på dagen och natten. Skylten skulle också fånga upp, och spegla, den nya skolmatsalens inredning och färgval. Graphoteket fick i uppdrag att komma med förslag till, och leverera, utsmyckningen.

Uppdragsgivare
Hässleholms Tekniska Skola, Hässleholms kommun.

Målgrupp
Elever och besökare till skolan.

UTMANING

Kravspecifikation
Att fånga upp färgerna som användes i den då nyrenoverade skolmatsalen och formge en skylt som ser lika fin ut på dagen som natten, med belysning.

LÖSNING

Skylt
I arbetet fångades de klara, rena dekorfärgerna från matsalens interiör upp och för ljussättningen kopplades en ljusdesigner in. Bokstäverna ”HTS” (1700×765 mm) är tillverkade av aluminium med svetsad kant, för en tredimensionell effekt. Dekoren lyfts fram från väggen genom en svag ljussättning, som är dimbar för att kunna justeras till rätt styrka. De färgade partierna är ljussatta framåt för att accentuera färgerna i rutorna när det är mörkt ute. Resultatet är lysande på natten och strålande på dagen.