Vi är grafiska problemlösare

0
timmar produktutveckling
0
timmar originalarbete
0
timmar idéarbete

Graphoteket

Graphoteket arbetar med uppdrag kopplade till grafiska branschen och grafisk produktion. Vi arbetar med produktutveckling och problemlösning, där vi genom kreativitet och materialkännedom skapar unika lösningar. Vi producerar allt från specialprodukter i enstaka exemplar till produkter i större serier.

Våra uppdrag genomförs på vår reklamavdelning samt i vårt tryckeri och ateljé, där vi har screen-, storformat- och digitaltryck. Våra medarbetare bidrar var och en med sina unika kunskaper, som gör att Graphoteket erbjuder en kompetent helhet och en unik bredd.

Graphotekets filosofi

  • Arbeta med ständiga förbättringar i uppdrag och verksamhet
  • Verka för en välkomnande och trivsam arbetsmiljö
  • Hitta effektiva lösningar och vara rädd om resurser
  • Tänka kreativt och sträva efter att ligga i framkant i utvecklingen
  • Sträva efter långsiktiga samarbeten som gynnar alla parter
  • Utföra våra uppdrag på elitnivå med hög professionalism och massor av service

Vi är kreativa

Genom att fånga ovanliga samband och hitta nya lösningar kan vi använda vår kunskap, erfarenhet och materialkännedom för att leverera resultat.

Vi är strukturerade

Vi kvalitetssäkrar alla våra uppdrag genom ett väl beprövat, strukturerat arbetssätt med kontinuerlig uppföljning av idéarbete, genomförande och leverans.

Vi är engagerade

Vårt stora engagemang ger goda resultat och nöjda kunder. Vår bästa belöning är när våra uppdrag bidrar till att det går riktigt bra för våra kunder.

Vi har nöjda kunder runt om i världen

HISTORIK

1990 jobbade Thorbjörn som kvalitetsansvarig på Klippan Safety i Klippan och Victoria på en marknadsavdelning i Ängelholm. Thorbjörn etablerade många kontakter inom bilindustrin i sitt arbete som kvalitetsansvarig, i samband med utvecklingen av en ny bilbarnstol till VOLVO, och Victoria byggde på sina marknadsföringskunskaper på Leksaksmagasinet. Tankarna på att starta ett eget företag inom grafiska branschen började växa fram och den 1 april 1991 startade vi Graphoteket AB i Ängelholm – mitt i den stora finanskrisen när räntorna var skyhöga. I september fick vi vårt första barn och levde på föräldrapenningen det första året.

Uppdragen kom i stadig ström och genom Thorbjörns kontakter från jobbet i Klippan började vi utveckla märkning till VOLVOs interiörer. Thorbjörn, som är utvecklingsingenjör, produktutvecklade, testade och producerade. Vi utför fortfarande uppdrag till dåvarande Johnson Controls Inc, idag ADIENT, som levererar till VOLVO. Reklambyrån utvecklades och fler och fler kunder strömmade till.

1994 tyckte vi det var dags att hitta ett fint hus, på landet, som våra barn kunde växa upp i. Efter mycket letande kom vi till Algustorps Mölla intill Almaån, norr om Hässleholm. Vi blev omedelbart förälskade i platsen och på vägen därifrån ringde vi mäklaren och köpte huset. Den 1 juli flyttade vi in i bostaden och inredde ett kontor till Graphoteket i den intilliggande Möllan. Snart anställde vi en person som skulle göra original och senare en administratör. När det var dags för ytterligare en anställning, tyckte vi att vi hade vuxit ur lokalerna och att platsen behövde gå från att vara arbetsplats/hem till att vara bara ett hem för oss och våra tre barn.

2000 flyttade vi in till ett kontor i Hässleholm och rekryterade en person som skulle ta hand om vårt kvalitetssystem. Kontoret var stort och vi var sex personer på företaget. En av våra största kunder köptes upp och hela verksamheten flyttades till Tyskland. Det var dags att anpassa verksamheten efter de nya omständigheterna. Med fyra personer gick flytten till ett K-märkt hus i Hässleholm, till översta våningen, med fin utsikt över stan och kyrkan.

2008 flaggade vår leverantör av screentryckprodukter att han ville sälja sitt företag i Kristianstad. Vi slog till och köpte företaget, för att säkra våra leveranser. Thorbjörn blev screentryckare över en natt och stationerades i Kristianstad tillsammans med två medarbetare.

25 ÅR SENARE

Efterhand växte tanken på att fördelar med att flytta ihop de båda verksamheterna (reklambyrå och screentryckeri) översteg kostnaderna för flytten. 2012 letade vi efter en lämplig lokal i Hässleholm under många månader tills vi, av en slump, hittade en ganska nybyggd tryckerilokal med exakt rätt utrustning och rätt storlek, som stod oanvänd. Det fanns inget kontor, bara ett papperslager, men papperslagret röjdes ut, väggar sattes upp, fönstervägg installerades och allt renoverades, med massor av spackel och vit färg. Under renoveringen tänkte vi ”vad har vi gett oss in i?”, men det blev bra! Nu sitter vi i ett öppet landskap, där olika funktioner finns för fika, kontor, konferens och utställning. Vi trivs på reklamavdelningen bland våra växter och det fina ljuset från våra stora fönster och vi trivs i det fina, ljusa tryckeriet med den spännande ateljén. Det är en lugn och kreativ miljö att arbeta i. Vill du komma och titta och se vad vi arbetar med, är du välkommen!